Had ineens zin om vanavond risotto te eten.
Gelukkig lag in de diepvries nog een zak zeevruchten. De basis voor een lekkere
visrisotto was daarmee gelegd. Ik had nog een courgette, tomaatjes en
champignons en omdat dat me nog niet groen genoeg was een klein blikje erwten.
Op de een of andere manier horen erwten in een risotto. Met wat geraspte kaas
en veel peterselie. Het is helemaal opgegaan.
Ik gebruik een recept uit een boekje dat ik
kreeg bij mijn eerste wok. Ik heb geen jaartal in het boekje kunnen vinden,
maar het heet Het beste Wadjan/Wok
kookboek. Als auteur wordt Fokkelien Dijkstra vermeld. Zag op internet dat
het bij bol.com nog steeds te koop is voor 7 euro.
Ik heb het recept wel aangepast naar mijn
eigen smaak en kookstijl (een beetje aanrommelen met wat je toevallig hebt).
Meestal doe ik er geen groente in, maar serveer er een groen salade bij. Rode
puntpaprika’s en een spaans pepertje maken het tot een kleurig gerecht.
Als je het wil proberen, ik heb het als volgt
gedaan.
Tot slot de peterselie erop |
Olijfolie of vloeibare bakboter
Zak zeevruchten uit de diepvries (500 gr van
AH)
Klein blikje bonduelle erwten
Knoflook fijngesneden
Ui fijngesneden
Courgette in blokjes
Champignons in partjes
tomaat in blokjes
½ liter bouillon
150 gr rijst
geraspte kaas
peterselie fijngesneden
Bereiden
Maak met een bouillon blokje in een halve
liter kokend water de bouillon. Verhit de olie in de wok of pan. Fruit hierin
de ui en knoflook. Bak vervolgens de champignons en courgette even mee. Doe de
rijst in de pan en bak deze ook even mee, totdat ze glazig is. Overgiet dit
mengsel met de bouillon en breng dit aan de kook. Voeg het vis mengsel en
tomaten toe en laat de rijst in ongeveer 20 minuten gaar koken met de deksel op
de pan.
Let wel op dat er voldoende vocht in je prutje
blijft borrelen. Soms voeg ik wat water toe en soms als het wat nat lijkt te
blijven haal ik de deksel van de pan.
Als de rijst gaar is geraspte kaas toevoegen
en doorroeren. Tot slot de peterselie en je visrisotto ziet er lekker en gezellig uit.
Hier is alles opgegaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten