Pagina's

zondag 18 maart 2012

Wandeling langs 380 Kv

Vanmiddag een wandeling gemaakt langs het traject 380 Kv. Dit loopt bij ons achter door de polder van Delft naar Zoetermeer. Op de site van de gemeente kun je meer informatie vinden, onder andere een duidelijk kaartje van het traject: http://www.pijnacker-nootdorp.nl/61198/380_kV_-_Vragen_en_antwoorden.


Met de gemeenteraad van Zoetermeer heb ik vorige jaar een bezoek gebracht aan de nieuwe centrale naast de A12. Het is de bedoeling dat het netwerk van hoogspanningskabels sluitende kringen vormt over heel Nederland. We zijn dan minder kwetsbaar bij storingen omdat dan simpelweg de stroom van de andere kant komt. Dat is nodig omdat de samenleving erg afhankelijk is van elektriciteit. De omwonenden waren niet zo blij. Er leven veel vragen over de gevolgen voor de gezondheid.

In dit gedeelte van de polder, tussen Pijnacker en Berkel is een heel nieuw netwerk van fietspaden aangelegd. Heerlijk om te fietsen, te skaten of te wandelen. Ze zijn met de inrichting bezig. Helaas waren zo' n 20 net geplante boompjes geknakt. Dat kan de wind niet geweest zijn, jammer. Onderweg hebben we ook de eerste lammetjes gezien.

Kijk vooral goed naar de foto met het bord met richtingwijzer. Daarvoor had ik een fototoestel meegenomen. Begin dit jaar was dat bord me al opgevallen. Het is speciaal voor mensen die niet weten waar ze naar toe willen. Het maakt dan, volgens de chesire cat, niet uit welke weg je neemt, alle wegen zijn goed.

2 opmerkingen: